Despre

Merchant Marine of Romania

O țară este cu atât mai prosperă atunci când săpânește drumurile mării. Trebuie să ne convingem de acest adevăr. Nu putem spera la un viitor mai bun, dacă vom ignora în continuare Dunărea și Marea Neagră. Acestea două elemente naturale reprezintă garanția integrității noastre teritoriale.

Nu întâmplător, politica românească a apei a luat ființă încă de la întemeierea Brăilei (1380-1390), acolo unde veneau “corăbii din toată păgânătatea.” Este dovada permanenței noastre istorice, și epoca în care ne-am legat prezentul de trecutul elenic al acestor limanuri.

România trebuie să ia parte cu toată inima la reconstrucția flotei noastre. Să iubească Marina și Marea. Să dovedim înțelegerea învățămintelor istoriei, care ne spun că apărarea hotarelor maritime și expansiunea noastră comercială pe mare, sunt elemente indispensabile în actuala conjunctură geostrategică.

Suntem datori să refacem conștiința maritimă a acestei țări, vremelnic disipată în anii capitalismului timpuriu de după 1990.

Din aceste motive…

ne-am propus să cercetăm problematica evoluţiei marinei comerciale, pornind de la regimul comunist, perioadă în care, la prima vedere, acum când sub pavilion românesc mai navigă o singură navă, marina noastră a cunoscut o dezvoltare fără precedent.

Este o temă generoasă, cu informații deosebit de interesante, pe care dorim să le oferim spre lecturare publicului larg, pentru a cinsti activitatea de peste trei decenii a unui număr însemnat de personal navigant brevetat şi nebrevetat, constructori de nave și armatori, care au purtat numele României peste hotare.

Despre

Merchant Marine este o publicație privată, apolitică, finațată excluiv din fonduri particulare.

Copyright @ Merchant Marine 2020