EDITOR

Nu există „acolo unde nimeni n-a visat”

Totul a început de la o simplă discuție telefonică, pe la finalul lui 2013. Era perioada în care presa britanică urla cât o țineau baierele, că după liberalizarea pieței muncii, românii și bulgarii vor invada Regatul Unit. Noi eram ultimii Est-ici intrați în UE și deci, tot ultimii care primeam acces pe piața muncii în ultima serie de state, printre care UK, Austria, Germania… etc.

Câteva luni mai târziu, cineva a avut inițiativa și s-a urcat în cursa de linie București – Londra. Ajuns acolo avea să descopere o nouă lume, mult mai ofertantă și chiar prietenoasă. O ușă s-a deschis…

Așa și-a început Strucktor Ltd., activitatea, în primele luni ale lui 2014, acolo, chiar în inima capitalismului.

Au urmat contractele mici, din postura de subcontractor. Am lucrat însă doar pentru firme mari, componentele indicelui bursier Big-Four pe London Stock Exchange.

Următorii ani au însemnat în primul rând experință pe această nouă piață, unde aveam să învățăm o altă filosofie de business. La capitolul inginerie, procedurile sunt similare, diferă însă scala la care se lucrează și nu în ultimul rând maniera de abordare.

Și atunci, ca și acum, Strucktor a beneficiat de pregătirea unor oameni rodați deja în hățișul sectorului privat, care aveau la nivelul lui 2014 și ceva experiență internațională. Dar, un management, fie el și calitativ, tot are nevoie de puțin noroc. Da, a jucat și hazardul un rol. La bază a stat totuși munca, determinarea și permanenta adaptare la noile provocări despre care putem scrie romane.

Clienți noștri n-au fost niciodată ușor de satisfăcut. S-a muncit pentru fiecare Liră în parte. Discutăm despre Barratt, Higgins, Taylor Wimpey, Redrow şi British Gas. Evident ne-am descurcat. Să nu spui NU. Este mai eficient să răspunzi mereu cu DA!

Din ianuarie 2016 am făcut reuniune generală la sediul din București, acolo unde s-au brodit în timp, legat și dezlegat, multe planuri și scenarii.

Forța noastră de muncă a fost recrutată în proporție de 90% din țară. Pentru mine, ai noștri sunt cei mai buni oameni din lume, și nu cred să-mi schimb prea curând părerea. Putem face multe împreună, dacă suntem uniți.

După încă 2 ani, la începutul lui 2018, am mai urcat o treaptă, cu deschiderea primei lucrări din postura de “main contractor” iar această performanță este cu adevărat greu de atins. Atenție însă, succesul este mereu “under construction.” Atunci când visezi, și Universul visează alături de tine.

…to be continued

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.